Botwinnik 1 verliest aardig kansloos van VAS2

Het was een drukke zaterdag in het motion college. Niet alleen de Botwinnik teams speelde thuis maar ook de teans van Promotie speelde op onze locatie. Daardoor was er bijna 100 man aanwezig!

Helaas werd het voor Botwinnik 1 geen feestje. Tegen het sterke VAS 2 (allemaal 2000+ spelers) werd er uiteindelijk met 6-2 verloren.

We begonnen nog kansrijk. Stefan speelde snel remise en Erik en Wouter hadden allebei op het oog betere stellingen. Erik wist via een stukoffer de koning naar de 6e rij te krijgen, de tegenstander moest materiaal teruggeven om niet mat te gaan. Maar uiteindelijk bleek de stelling voor beide instabiel en werd remise overeengekomen. Wouter zat steeds tegen een mooie stelling aan te kijken. Waarbij hij uiteindelijk afwikkelde naar een gewonnen eindspel. Helaas haalde de vrijpionnen nooit de overkant. Ook hier een remise.

Op de hoogste borden ging het daarna rap. Julian stond de gehele partij al lastig en verloor een kwaliteit richting het eindspel. Dat werd uiteindelijk zelfs een toren tegen twee pionnen. Onbegonnen werk. 

Yde had een ingewikkelde stelling met kansen over en weer. Uiteindelijk was de druk van de tegenstander te hoog waardoor materiaal werd verloren. 

Volgens mij was er bij Arno de hele partij niet veel aan de hand. Maar in het eindspel ging het mis. De pionnen van de tegenstander stonden beter waardoor Arno er een paar moest inleveren. Nooit lekker op het einde. Ook hier een 0. 

Ook bij Max waren er geen punten. Ook hier veel druk op de stelling wat resulteerde in pionverlies. Max probeerde nog wel de boel te redden met wat tegenaanval, maar het mocht allemaal niet baten. 

Ondergetekende sloot de dag nog af met een klein lichtpuntje. Althans, de teamgenoten vonden dat ik al lang had moeten opgeven. Maar de historie heeft geleerd dat doorspelen altijd zin heeft. Na stom een pion verloren te hebben liep de stelling op naar volgens de engine -9. In dat geval kan je alleen nog maar vooruit. Na lang ploeteren in een eindspel met paarden tegen lopers en taai verdedigen kwam daar toch weer een remise uit de hoge hoed. Een paardoffer voor de laatste twee overgebleven vrijpionnen van de tegenstander deed het hem. 

Volgende ronde hopelijk verbetering.