K2 heeft collectieve offday tegen Voorschoten

Met nog een minimale kans om mee te doen om het kampioenschap in 5D gingen we met goede moed ten strijde tegen het 3e van Voorschoten! Tot dusver de positieve noot van de dag… soms zit het mee, soms zit het tegen, en soms… tja.

Om nog kampioen te worden moesten wij, liefst met een redelijk verschil, in ieder geval winnen van Voorschoten en moest Westland niet winnen van LSG. Dat laatste gebeurde al niet, dus uiteindelijk maakt onze collectieve offday niet uit. Lucas viel op het laatste moment in voor een zieke Jeroen, verder waren we compleet.

De wedstrijd in het kort. Positieve eerst: Ciro (3) kreeg de partij cadeau na een redelijk goed begin. Ik (2) speelde niet geweldig, maar ik pakte twee pionnen mee terwijl mijn tegenstander verzuimde de stelling binnen te komen; daarna was het snel klaar. Indy (7) speelde een wat rommelige pot, met uiteindelijk een remise toreneindspel tot slot.

Tot zover de 2,5 punten. Leon (8) kwam geweldig uit een Schots gambiet maar kon dit helaas niet vasthouden, Merlijn (4) misrekende een stukruil wat een stukoffer werd zonder succes, Lucas (6) misrekende een eigen combinatie waarna het naar eigen zeggen snel instortte, Wilco (1) kreeg een dreigende aanval over zich heen en miste een vork en tot slot Julian (5) die zijn perfecte score zag verdwijnen na een verloren toreneindspel.

2,5-5,5 Voorschoten. Offday. Op naar Leiden voor de laatste ronde!