Eindstand cyclus 1: Yde & Arno van der Lubben plaatsen zich

De eerste cyclus zit erop! In een cyclus waar aardig wat externe partijen werden gespeeld op donderdagen hebben deze deels een rol gespeeld in de uiteindelijke eindstanden. Die kunt u op de gebruikelijk locatie vinden.

In de A-groep zijn Yde en Arno van der Lubben gedeeld eerste geworden met 37 punten waarbij de onderlinge partij de doorslag geeft: in de derde ronde won Yde, waardoor Yde 1e is en Arno 2e. Beiden zijn geplaatst voor de kampioensgroep. In de B-groep is Jos met overmacht met de winst ervandoor gegaan en is Harmen verdienstelijk 2e geworden. Alle winnaars gefeliciteerd!

Herinnering doorvoering externe compensatie: tijdens de ALV van 2019-2020 is een regel doorgevoerd waarbij spelers die op donderdag extern spelen gecompenseerd worden in het geval de partij in remise eindigt of wordt verloren en de tegenstander minimaal 100 rating meer heeft dan de gemiddelde rating van de groep.

Deze compensatie betreft een half punt per 100 rating, met een maximum van anderhalf. De gemiddelde rating van de groep wordt bepaald aan het begin van de cyclus met de op dat moment geldende KNSB ratings (interne ratings worden niet bijgehouden). Voor cyclus 1 heb ik deze compensatie met terugwerkende kracht doorgevoerd in de A-groep (voor de B-groep maakte het niet uit). De gemiddelde rating in A was 1757. Voor opkomende cycli maak ik het bekend na de eerste ronde.