Partij van de week: Winnen tijdens de olympische spelen

Afgelopen zomer werd er vanwege de viering van de olympische spelen een schaaktoernooi georganiseerd door de KNSB. Coronaproef konden 200 spelers deelnemen aan 6-kampen, ingedeeld op rating. Omdat ik zelf wel weer zin had in een toernooi, speelde ik zelf ook mee in poule 4.

Na een valse start met een verlies partij op de vrijdagavond, kwam ik weer helemaal terug door 2 overwinningen op zaterdag. Helaas kon ik de lijn op de zondag niet volledig doortrekken, de eerste pot werd nog gewonnen maar de laatste partij vergooide ik mijn 1e plaats.

De mooiste overwinning was die op de zaterdag tegen de uiteindelijke winnaar van de groep. Ik behaalde met wit al snel een voordeel vanuit de opening en wist dit rustig uit te breiden tot een sterk pionnen centrum. Door nog een misrekening van mijn tegenstander kwam ik een kwaliteit voor te staan, want een paar zetten later ook de overwinning betekende.

 

Tip: Klik op een zet hieronder om het bord zichtbaar te maken!