Stelling van de Week: De blokkeer loper

Afgelopen donderdag speelde Erik en ik onze wedstrijd voor de interne competitie.
Nadat ik zoals gebruikelijk de opening verpest had en Erik mijn stukken naar achter had geduwd, maakte hij een inschattingsfout richting het eindspel. Na een grote afruil, kon ik de pionnenstructuur van Erik verpesten door het doordrukken van een pion. Dit leverde uiteindelijk een nog grotere afruil op, met twee pionnen meer als resultaat. Alleen was dit wel een loper tegen loper + 2 pionnen stelling. Lastig wanneer de pionnen niet bij elkaar staan en je kennelijk ook het verkeerde plan kiest.

Goude Tip van Thom: Loop altijd met je koning naar de lange kant en niet naar de korte kant.

Ondanks de verkeerde strategie kwam ik toch nog tot een overwinning met een listig trucje. Zie u hem ook? Wit aan zet.