KNSB Beker team glijdt langs Voorschoten

Botwinnik heeft gestunt in de 2e ronde van de KNSB Beker. Uit een spekglad voorschoten werden verassend de punten meegenomen. Nu volgt in ronde 3 een volgende uitdaging, namelijk tegen DD die de vorige ronde met twee 2400 spelers kwam opdagen.

Het 1e team van Voorschoten speelt 1e klasse, dus het zou een grote uitdaging worden voor het beker team. Maar van het grote ratingverschil was uiteindelijk niet veel te merken. Maurice stond vanuit de opening een pion achter, maar dat wel in ruil voor tegenspel. Dat bleek niet genoeg te zijn om te winnen, maar wel voor een remise. Bij Max vlogen al snel de stukken van het bord en dat resulteerde in een lopereindspel waarbij Max met een pion leek te gaan promoveren. Uiteindelijk wist zijn tegenstander dat toch allemaal op te lossen en was ook hier remise het eindstation.

Zelf speelde ik vanuit de opening een lastige partij. Na een paar verkeerde keuzes in het begin lag mijn stelling aardig open en was het wachten op de doorstoot van mijn tegenstander. Dat bleek niet zo gemakkelijk en nadat hij zich liet meeslepen in mijn tijdnood kwam ik via een dameoffer weer terug in de partij. Een beter eindspel werd nog beter nadat mijn tegenstander een stuk weg gaf en uiteindelijk een volle toren liet instaan via een aftrekschaak. Helaas was mijn tijdnood te groot dat ik dit te laat opmerkte en werd het een bloedspannend eindspel waarbij veel fouten gemaakt werden. Tot 2 zetten op het einde had ik gewoon nog moeten winnen, maar ik was toen al te blij met de remise.

Arno bracht ons op bord 4 uiteindelijk een ronde verder door een betere eindsprint. Vanuit de opening stond Arno aardig achter in tijd, maar dit begon rond het middenspel te kantelen. Arno begon met een pionwinst en verdubbelde deze richting het einde. Na vele schaakjes onder tijdsdruk wist hij uiteindelijk een gunstige ruil af te dwingen en de winst te claimen.

De volgende ronde moet gespeeld worden voor half februari.